YESTERDAY

CHOKOLADELAGKAGE- ALA LOUISA LORANG

Med inspiration fra Louisa Lorangs blog, lavede jeg igår denne fine og virkelig velsmagende lagkage – MUMS siger jeg bare! Egentligt er jeg ikke den vilde kage-maker, men eftersom jeg får hele familien på besøg på lørdag til fødselsdag, syntes jeg det var på sin plads med en øve-lagkage (god undskyldning for at spise stor lagkage på en mandag :-D). Resultatet blev overraskende godt, og har måtte konkludere at det er en kage jeg sagtens kan præsentere for mine gæster. Opskriften ser i nederst på siden. God dag til jer alle :-)

2013-08-13 16.02.07

2013-08-13 15.18.582013-08-13 15.14.192013-08-13 15.56.432013-08-13 15.59.312013-08-13 15.50.262013-08-13 15.56.302013-08-13 15.56.472013-08-13 15.59.242013-08-13 16.01.04

 

OPSKRIFT: Med inspiration fra Louisa Lorangs blog lige her.

LAGKAGEBUNDE:
3 æg
120 g sukker
1½ spsk. vand
65 g mel
25 g kakao
½ tsk. bagepulver
smør til formen
CREME:
1 bæger mascarpone, 250 g
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
1 tsk. revet økologisk citronskal
1-2 spsk. citronsaft
400 g jordbær i skiver (gem et til pynt)
lidt flødeskum

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i, og pisk hviderne helt seje som til marengs. Pisk æggeblommerne luftige med vand, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne. Bland mel, kakao og bagepulver og sigt melblandingen ned i, og fold det hele forsigtigt sammen.

Smør en springform (18 cm) grundigt med smør, og fyld dejen i formen. Man kan også bare beklæde springformen med bagepapir, så sparer man opvask der! Hvis du ikke har en lille springform, kan den sagtens laves i en lidt større. Men sæt bagetiden ned.
Bag den ved 175° (ikke varmluft) i ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek den med en strikkepind. Hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagebunden færdig. Lad kagen køle helt af, inden du flækker den.

Rør mascarponen med vanilje, flormelis og citronskal, og smag til med citronsaft.Fyld jordbær og creme i kagen.

Da jeg ikke kunne få fat i friske jordbær – Hvem vidste at sæsonen for jordbær var ovre?? – brugte jeg istedet frosne jordbær, som jeg blandede i min creme. Cremen kan godt gå hen at blive lidt tynd af dette, derfor kan man piske lidt fløde og blande i cremen, til den har den ønskede konsistens.

Pynt med mørk glasur, groft hakket chokolade, hakkede mandler og hasselnødder, samt lidt flødeskum. Man kunne også sagtens have pyntet med bær, det er kun fantasien der sætter grænser! Kan serveres straks, men kan også sagtens så og trække i en times tid.

/Simone

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YESTERDAY