Pølsehorn
I går aftes bagte jeg en potion pølsehorn, som endte ud med at blive ret gode. Jeg er vild med at bage, og det er både kage og brød. Jeg bager forholdsvist tit, mest fordi jeg synes det er tusind gange sjovere at have hjemmebag med i madpakken end en tør rugbrød ;-) Hvis i skulle være blevet inspireret til at bage, får i her min yndlingsopskrift på pølsehorn.
Ingredienser
- 50 g. gær
- 2,5 dl. lunken vand (Jeg kan bedre lide at bruge mælk)
- 1 dl. olie
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 450 g. mel
- 1 æg til pensling
- 8 pølser
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i den lunkne mælk
- Tilsæt olien
- Tilsæt salt og sukker
- Tilsæt mel lidt af gangen og ælt dejen godt
- Stilles til hævning lunt og tildækket i 15 min.
- Lav pølsehornen (16 stk.)
- Dejen efterhæves i 15 min.
- Pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Hvis man er til det, kan man nemt putte lidt ketchup i, inden man ruller dem sammen, og drysse dem med lidt seasamfrø når de er blevet penslet. Så bliver de så fine :-)
Velbekomme og nyd helligdagen!
/Mie
Ingen kommentarer endnu